top of page

Stappen van het Personal Voice Plan

Stap 1:

De stembelasting

Ik kijk een dagje mee in je leven tijdens een dag met een hoge stembelasting. Hoe laat moet je op? Welke voedingsmomenten zijn er? Wanneer en wat eet en drink je zoal? Waar moet je naar toe? Hoe ga je daar naar toe? Wat gebeurt er onderweg? Wat moet je doen bij aankomst? Hoe gaat het tijdens je optreden? Hoe zijn daar de omstandigheden? Wat doe je na de tijd? Hoe laat kan je weer naar huis?

Voor het coachingstraject is het van groot belang de totale belasting: fysiek, emotioneel en qua stem in beeld te brengen.

Stap 2:

De belastbaarheid van de stem

We maken een stemprofiel, doen verschillende stemproeven en brengen daarmee de mogelijkheden van de stem in kaart. Ook komt er uitgebreid aan bod welke spreek- en zangtechnieken je zoals geleerd hebt en hoe je die kan toepassen. Hiervoor trekken we een uur uit

Stap 3:

Het plan

We maken een realistisch plan waarbij alle aspecten, dus spreken, zingen, stembelasting, fysieke en emotionele belastbaarheid en voeding aan bod komen. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 30 minuten

Stap 4:

De uitvoering

In de uitvoering van ons plan bekijken hoeveel persoonlijke begeleiding je nodig hebt tijdens de optredens, hoe vaak je de praktijk wil bezoeken voor privéles (spreken, zingen, vocal massage, noem maar op) en hoeveel online sessies je zou willen voor het stellen van vragen en het oefenen van specifieke technieken waarbij ik je niet hoef aan te raken. De privélessen en online sessies duren een uur.

Welke technieken en methodes pas ik toe?

CVT (Complete Vocal Technique)

EVT (Estill Voice Training)

Pahn

Coblenzer

Svend-Smit (aksent methode)

Uitspraaktraining

Vocal massage (larynx massage en manipulatie)

Counseling

Hydratatietherapie (vernevelen met NaCl, aloë vera)

Tekstinterpretatie

Emotie en stem

Bij het werken met zangers en beroepssprekers is het soms lastig vast te stellen waar Logopedie en Stemtherapie ophouden en waar de coaching begint. Daarom zullen er in dit proces relatief veel evaluatie- en meetmomenten zijn om oneigenlijk gebruik van zorggelden te voorkomen.

bottom of page